|
Vyučující
|
|
|
|
Obsah předmětu
|
Prohlídka vybraných potravinářských závodů s důrazem na technologii výroby.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Přednáška s diskusí, Exkurze, výuka v terénu
- Účast na exkurzi [reálný počet hodin - max. 8h/den]
- 12 hodin za semestr
- Příprava prezentace (referátu) [3-8]
- 10 hodin za semestr
- Příprava na dílčí test [2-10]
- 8 hodin za semestr
|
| Předpoklady |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| předpokládají se základní znalosti základů kvasné chemie, pivovarsko-sladařské technologie a ostaní kvasné technologie |
| Výsledky učení |
|---|
| studenti dokáží: - popsat různé technologické systémy - vysvětlit pracovní podmínky jednotlivých technologií - uvést do souvislosti technické a ekonomické podmínky výroby - formulovat specifika jednotlivých výrob a aplikace jejich produktů |
| Vyučovací metody |
|---|
| Přednáška s diskusí, |
| Exkurze, soustředění, výuka v terénu, |
| Hodnotící metody |
|---|
| Demonstrace dovedností (praktická činnost), |
| Individuální prezentace, |
|
Doporučená literatura
|
|