Lecturer(s)
|
-
Fišer Václav, Mgr.
-
Šimková Květoslava, Mgr.
-
Jansová Markéta, Mgr.
|
Course content
|
Week1 Course Information Introduction to Travel and Tourism Week 2 Holiday Representative Week 3 On Tour Week 4 Specialized Tourism Effective Presentation - rules and structure Week 5 Rural Tourism Week 6 Food Tourism Week 7 Business Travel Week 8 Hotel Management Week 9 Events Management Week 10 Sustainable Tourism Week 11 Social Tourism Week 12 Tourism Today Week 13 Final evaluation
|
Learning activities and teaching methods
|
E-learning, Multimedia supported teaching, Students' portfolio, Skills demonstration, Individual study, Practicum
- Contact hours
- 26 hours per semester
- Presentation preparation (report in a foreign language) (10-15)
- 16 hours per semester
- Team project (50/number of students)
- 10 hours per semester
|
prerequisite |
---|
Knowledge |
---|
- využívat jazykové kompetence na úrovni předmětu SMA/AC8B nebo na úrovni B2 dle Společného referenčního rámce pro jazyky, a to především: |
- rozlišit gramatické struktury používané při základní formální i neformální společenské konverzaci a jejím porozumění |
- rozlišit slovní zásobu a frazeologii používanou při základní formální i neformální společenské konverzaci a jejím porozumění |
Skills |
---|
- shrnout a analyzovat informace získané četbou článků nebo zpráv týkajících se obecných témat |
- shrnout a analyzovat informace získané poslechem týkajícím se obecných témat |
- komunikovat a vést plynulý rozhovor na obecná témata |
- vyjadřovat se k široké škále otázek, která se vztahují k obecným tématům |
- napsat srozumitelné texty na širokou škálu obecných témat |
Competences |
---|
N/A |
N/A |
learning outcomes |
---|
Knowledge |
---|
- rozlišit jednotlivé typy delegátů/místních zástupců v cestovním ruchu |
- rozlišit pojmy průvodce v cestovním ruchu (Tour guide a Tour manager) |
- rozlišit různé druhy specializovaného cestovního ruchu |
- rozlišit různé zdroje venkovského cestovního ruchu |
- rozlišit základní termíny používané v Business travel |
- rozlišit jednotlivé pracovní příležitosti v oblasti Events management |
- rozlišit slovní zásobu týkající se udržitelného a sociálního cestovního ruchu |
Skills |
---|
- připravit a prezentovat uvítací řeč delegáta/místního zástupce v cestovním ruchu |
- připravit a prezentovat komentář průvodce v cestovním ruchu k určité destinaci |
- vysvětlit zásady efektivní prezentace a prezentovat na zadané téma z oblasti cestovního ruchu |
- připravit a prezentovat program úzce specializovaného zájezdu |
- vysvětlit pojem a jednotlivé složky venkovského cestovního ruchu |
- vysvětlit základní principy efektivního řízení hotelu |
- připravit a prezentovat informace o gastronomii typickou pro určitou zemi/region |
- vysvětlit základní principy dlouhodobě udržitelného cestovního ruchu |
- navrhnout dlouhodobě udržitelná řešení pro vybraný hotel/cestovní kancelář |
- shrnout a analyzovat informace získané poslechem textu z oblasti cestovního ruchu |
- shrnout a analyzovat informace získané zhlédnutím videa z oblasti cestovního ruchu |
- shrnout a analyzovat informace získané přečtením textu z oblasti cestovního ruchu |
Competences |
---|
N/A |
N/A |
teaching methods |
---|
Knowledge |
---|
Practicum |
Multimedia supported teaching |
Individual study |
Textual studies |
Lecture |
Skills |
---|
Practicum |
Collaborative instruction |
Discussion |
Individual study |
Competences |
---|
Practicum |
Multimedia supported teaching |
Individual study |
Textual studies |
Collaborative instruction |
Discussion |
assessment methods |
---|
Knowledge |
---|
Continuous assessment |
Skills |
---|
Skills demonstration during practicum |
Continuous assessment |
Group presentation at a seminar |
Individual presentation at a seminar |
Competences |
---|
Skills demonstration during practicum |
Continuous assessment |
Group presentation at a seminar |
Individual presentation at a seminar |
Recommended literature
|
-
Smith, John D.; Warburton, Fiona. Travel and tourism. 1st pub. Cambridge : Cambridge University Press, 2012. ISBN 978-0-521-14922-8.
-
STOTT, T.; POHL, A. Highly Recommended 2 (English for the hotel and catering industry). Oxford: Oxfordu University Press, 2010. ISBN 978-0-19-457750-2.
-
STRUTT, P. English for International Tourism upper intermediate (new edition). Pearson, 2013. ISBN 9781447923916.
-
WALKER, R.; HARDING, K. Tourism 2. Oxford: Oxfordu University Press, 2007. ISBN 978-0-19-4551038.
-
WALKER, R.; HARDING, K. Tourism 3. Oxford: Oxfordu University Press, 2009. ISBN 978-0-19-4551069.
|