V bakalářské práci Podnikatelský plán pro vybraný podnikatelský záměr je zpracován reálný podnikatelský plán pro založený podniku zabývajícího se výrobou ořechových másel. Tento podnik nese název Cheatday, s. r. o. Sídlí na okraji města Plzně a jeho účelem je zvýšení nabídky kvalitní, chutné a dietní formy mlsání hlavně lidem, co se zajímají o zdravý životní styl. Cílem práce je vytvoření reálného podnikatelského záměru a podnikatelského plánu. V teoretické části jsou popsány aspekty související s podnikáním, podnikatelským záměrem a podnikatelským plánem. V části praktické jsou za pomoci těchto metodik vypracovány hlavní výstupy práce pro konkrétní podnik. Při tom bylo využito šablony Lean Canvas, analýzy prostředí, odhady možných budoucích stavů světa, marketingového a finančního plánování a analýzy rizik.
Anotace v angličtině
In this bachelor´s work Business plan for selected business idea is processed real business plan for setting up a business dedicated to the manufacture of nut butter. This business is called Cheatday, s. r. o. It is located on the outskirts of the city of Pilsen and its purpose is to increase the supply of quality, tasty and dietary forms of snacking mainly people who are interested in a healthy lifestyle. The objective of this work is to create a real business idea and a business plan. In the theoretical part there are described the aspects related with the business, business idea and business plan. In the practical part are for the help of these methodologies developed main outputs of the work for a particular enterprise. During it was used the template of the Lean Canvas, an environmental analysis estimates the possible future states of the world, marketing and financial planning and risk analysis.
business idea, business plan, market analysis, marketing plan, financial plan, risk analysis
Rozsah průvodní práce
78
Jazyk
CZ
Anotace
V bakalářské práci Podnikatelský plán pro vybraný podnikatelský záměr je zpracován reálný podnikatelský plán pro založený podniku zabývajícího se výrobou ořechových másel. Tento podnik nese název Cheatday, s. r. o. Sídlí na okraji města Plzně a jeho účelem je zvýšení nabídky kvalitní, chutné a dietní formy mlsání hlavně lidem, co se zajímají o zdravý životní styl. Cílem práce je vytvoření reálného podnikatelského záměru a podnikatelského plánu. V teoretické části jsou popsány aspekty související s podnikáním, podnikatelským záměrem a podnikatelským plánem. V části praktické jsou za pomoci těchto metodik vypracovány hlavní výstupy práce pro konkrétní podnik. Při tom bylo využito šablony Lean Canvas, analýzy prostředí, odhady možných budoucích stavů světa, marketingového a finančního plánování a analýzy rizik.
Anotace v angličtině
In this bachelor´s work Business plan for selected business idea is processed real business plan for setting up a business dedicated to the manufacture of nut butter. This business is called Cheatday, s. r. o. It is located on the outskirts of the city of Pilsen and its purpose is to increase the supply of quality, tasty and dietary forms of snacking mainly people who are interested in a healthy lifestyle. The objective of this work is to create a real business idea and a business plan. In the theoretical part there are described the aspects related with the business, business idea and business plan. In the practical part are for the help of these methodologies developed main outputs of the work for a particular enterprise. During it was used the template of the Lean Canvas, an environmental analysis estimates the possible future states of the world, marketing and financial planning and risk analysis.
FOTR, Jiří et al. Úspěšná realizace strategie a strategického plánu. 1., vyd. Praha: Grada Publishing, 2017. Expert. ISBN 978-80-271-0434-5.
KURATKO, Donald F. Entrepreneurship: theory, process, practice. Tenth edition. Australia: Cengage Learning, 2016. ISBN 978-1-305-57624-7.
MAURYA, Ash. Lean podnikání: přejděte od plánu A k plánu, který funguje. 1. vyd. V Brně: BizBooks, 2016. ISBN 978-80-265-0506-8.
SVOBODOVÁ, Ivana a ANDERA, Michal. Od nápadu k podnikatelskému plánu: jak hledat a rozvíjet podnikatelské příležitosti. 1. vyd. Praha: Grada, 2017. ISBN 978-80-271-0407-9.
TAUŠL PROCHÁZKOVÁ, Petra a kol. Úvod do podnikové ekonomiky. 3. upravené a rozšířené vydání. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2017. ISBN 978-80-261-0733-0.
Seznam doporučené literatury
FOTR, Jiří et al. Úspěšná realizace strategie a strategického plánu. 1., vyd. Praha: Grada Publishing, 2017. Expert. ISBN 978-80-271-0434-5.
KURATKO, Donald F. Entrepreneurship: theory, process, practice. Tenth edition. Australia: Cengage Learning, 2016. ISBN 978-1-305-57624-7.
MAURYA, Ash. Lean podnikání: přejděte od plánu A k plánu, který funguje. 1. vyd. V Brně: BizBooks, 2016. ISBN 978-80-265-0506-8.
SVOBODOVÁ, Ivana a ANDERA, Michal. Od nápadu k podnikatelskému plánu: jak hledat a rozvíjet podnikatelské příležitosti. 1. vyd. Praha: Grada, 2017. ISBN 978-80-271-0407-9.
TAUŠL PROCHÁZKOVÁ, Petra a kol. Úvod do podnikové ekonomiky. 3. upravené a rozšířené vydání. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2017. ISBN 978-80-261-0733-0.