Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady pandemie nemoci COVID-19 na vybrané podniky ubytovacích a stravovacích služeb v Plzni. Dílčím cílem bakalářské práce je charakterizovat a zhodnotit nejzávažnější dopady pandemie nemoci COVID-19 na ubytovací a stravovací služby v ČR. Teoretická východiska jsou uvedená v kapitolách 1 až 3 a jsou zaměřena na charakteristiku ubytovacích a stravovacích služeb. Jsou objasněny konkrétní pojmy této problematiky a fungování ubytovacích a stravovacích služeb v České republice. Je představen průběh počtu potvrzených pozitivních případů onemocnění COVID-19 v České republice. Dále je v této práci popsán průběh platných vládních opatření proti šíření onemocnění COVID-19 v České republice v daném období. Jsou představené programy vypracované vládou České republiky na pomoc podnikům postiženým dopady pandemie. V bakalářské práci je charakterizováno město Plzeň a vybrané podniky, které byly objektem provedeného výzkumu.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor thesis is to evaluate the effects of the COVID-19 pandemic on selected accommodation and catering companies in Pilsen. The partial goal of the bachelor thesis is to characterize and evaluate the most serious impacts of the COVID-19 pandemic on accommodation and catering services in the Czech Republic. Theoretical starting points are given in Chapters 1 to 3 and are focused on the characteristics of accommodation and catering services. Specific concepts of this issue and the functioning of accommodation and catering services in the Czech Republic are clarified. The course of the number of confirmed positive cases of COVID-19 in the Czech Republic is presented. Furthermore, this work describes the course of valid government measures against the spread of COVID-19 in the Czech Republic in the given period. Programs developed by the government of the Czech Republic to help companies affected by the effects of the pandemic are presented. The bachelor's thesis characterizes the city of Pilsen and selected companies that were the subject of the research.
Klíčová slova
pandemie COVID-19, ubytovací služby, stravovací služby, vládní opatření, Česká republika
Klíčová slova v angličtině
pandemic COVID-19, accommodation services, catering services, government measures, Czech Republic
Rozsah průvodní práce
61
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem bakalářské práce je zhodnotit dopady pandemie nemoci COVID-19 na vybrané podniky ubytovacích a stravovacích služeb v Plzni. Dílčím cílem bakalářské práce je charakterizovat a zhodnotit nejzávažnější dopady pandemie nemoci COVID-19 na ubytovací a stravovací služby v ČR. Teoretická východiska jsou uvedená v kapitolách 1 až 3 a jsou zaměřena na charakteristiku ubytovacích a stravovacích služeb. Jsou objasněny konkrétní pojmy této problematiky a fungování ubytovacích a stravovacích služeb v České republice. Je představen průběh počtu potvrzených pozitivních případů onemocnění COVID-19 v České republice. Dále je v této práci popsán průběh platných vládních opatření proti šíření onemocnění COVID-19 v České republice v daném období. Jsou představené programy vypracované vládou České republiky na pomoc podnikům postiženým dopady pandemie. V bakalářské práci je charakterizováno město Plzeň a vybrané podniky, které byly objektem provedeného výzkumu.
Anotace v angličtině
The aim of the bachelor thesis is to evaluate the effects of the COVID-19 pandemic on selected accommodation and catering companies in Pilsen. The partial goal of the bachelor thesis is to characterize and evaluate the most serious impacts of the COVID-19 pandemic on accommodation and catering services in the Czech Republic. Theoretical starting points are given in Chapters 1 to 3 and are focused on the characteristics of accommodation and catering services. Specific concepts of this issue and the functioning of accommodation and catering services in the Czech Republic are clarified. The course of the number of confirmed positive cases of COVID-19 in the Czech Republic is presented. Furthermore, this work describes the course of valid government measures against the spread of COVID-19 in the Czech Republic in the given period. Programs developed by the government of the Czech Republic to help companies affected by the effects of the pandemic are presented. The bachelor's thesis characterizes the city of Pilsen and selected companies that were the subject of the research.
Klíčová slova
pandemie COVID-19, ubytovací služby, stravovací služby, vládní opatření, Česká republika
Klíčová slova v angličtině
pandemic COVID-19, accommodation services, catering services, government measures, Czech Republic
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretický úvod do řešené problematiky.
Charakterizujte vybrané podniky v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb.
Proveďte výzkum dopadů pandemie nemoci COVID-19 na vybrané podniky.
Zhodnoťte zjištěné poznatky a stanovte doporučení pro další praxi.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretický úvod do řešené problematiky.
Charakterizujte vybrané podniky v oblasti ubytovacích a stravovacích služeb.
Proveďte výzkum dopadů pandemie nemoci COVID-19 na vybrané podniky.
Zhodnoťte zjištěné poznatky a stanovte doporučení pro další praxi.
Seznam doporučené literatury
Burešová, P. (2014). Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie.Svazek první, Gastronomické služby. Wolters Kluwer.
Hán, J. (2016). Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek druhý, Ubytovací služby. Wolters Kluwer.
Ratten, V. (2021). COVID-19 and entrepreneurship: challenges and opportunities for small business. Routledge.
Siu, R. C. S. (2020). Economic principles for the hospitality industry. Routledge.
Seznam doporučené literatury
Burešová, P. (2014). Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie.Svazek první, Gastronomické služby. Wolters Kluwer.
Hán, J. (2016). Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie. Svazek druhý, Ubytovací služby. Wolters Kluwer.
Ratten, V. (2021). COVID-19 and entrepreneurship: challenges and opportunities for small business. Routledge.
Siu, R. C. S. (2020). Economic principles for the hospitality industry. Routledge.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Hodnocení z obhajoby práce
Velmi dobře
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka v úvodu své obhajoby představila cíl své práce. Poté se studentka vyjádřila k metodice práce (rozhovory se subjekty a data ČSÚ). Studentka komisi taktéž představila výsledky svého šetření. V závěru obhajoby studentka prezentovala svá doporučení pro podniky. Komise ocenila, že studentka v rámci své obhajoby identifikovala jednotlivé podniky, které se účastnily rozhovorů. Studentka komisi taktéž představila konkrétní znění otázek, které použila při rozhovorech. Dále studentka zodpovídala doplňující otázky členů komise.