Tato diplomová práce popisuje přípravu a realizaci procesní inovace, která spočívá v dosažení zralostního stupně dynamiky hodnototvorného procesu zpracování bylin a koření ve společnosti Herbona s.r.o.
Anotace v angličtině
This diploma thesis describes the preparation and implementation of a process innovation, which consists in achieving the maturity level of dynamics of the value creating process by herbs and spices processing at the company Herbona s.r.o.
Klíčová slova
procesní management, proces, model procesní zralosti organizace, návrh přípravy a realizace procesní inovace, projekt
Klíčová slova v angličtině
process management, process, capability maturity model, proposal for preparation and implementation of process innovation, project
Rozsah průvodní práce
78
Jazyk
CZ
Anotace
Tato diplomová práce popisuje přípravu a realizaci procesní inovace, která spočívá v dosažení zralostního stupně dynamiky hodnototvorného procesu zpracování bylin a koření ve společnosti Herbona s.r.o.
Anotace v angličtině
This diploma thesis describes the preparation and implementation of a process innovation, which consists in achieving the maturity level of dynamics of the value creating process by herbs and spices processing at the company Herbona s.r.o.
Klíčová slova
procesní management, proces, model procesní zralosti organizace, návrh přípravy a realizace procesní inovace, projekt
Klíčová slova v angličtině
process management, process, capability maturity model, proposal for preparation and implementation of process innovation, project
Zásady pro vypracování
Zpracujte úvodní teoretickou část diplomové práce.
Charakterizujte společnost, s níž budete spolupracovat.
Vypracujte analýzu konkrétního procesu ve vybrané společnosti.
Popište přípravu a způsob realizace procesní inovace.
Posuďte význam Vámi navržené procesní inovace z hlediska posílení konkurenceschopnosti společnosti.
Zásady pro vypracování
Zpracujte úvodní teoretickou část diplomové práce.
Charakterizujte společnost, s níž budete spolupracovat.
Vypracujte analýzu konkrétního procesu ve vybrané společnosti.
Popište přípravu a způsob realizace procesní inovace.
Posuďte význam Vámi navržené procesní inovace z hlediska posílení konkurenceschopnosti společnosti.
Seznam doporučené literatury
Brocke, J., & Rosemann, M. (2015). Handbook on Business Process Management 1: Introduction, Methods, and Information System. (2. vyd.). Springer.
Doležal, J., & kol. (2016). Projektový management: Komplexně, prakticky a podle světových standardů. Grada Publishing.
Fišer, R. (2014). Procesní řízení pro manažery: Jak zařídit, aby lidé věděli, chtěli, uměli i mohli. Grada Publishing.
Hučka, M. (2017). Modely podnikových procesů. C. H. Beck.
Rosing, M., Scheer, A., & Scheel, H. (2015). The Complete Business Process Handbook: Body of Knowledge from Process Modeling to BPM. Elsevier.
Seznam doporučené literatury
Brocke, J., & Rosemann, M. (2015). Handbook on Business Process Management 1: Introduction, Methods, and Information System. (2. vyd.). Springer.
Doležal, J., & kol. (2016). Projektový management: Komplexně, prakticky a podle světových standardů. Grada Publishing.
Fišer, R. (2014). Procesní řízení pro manažery: Jak zařídit, aby lidé věděli, chtěli, uměli i mohli. Grada Publishing.
Hučka, M. (2017). Modely podnikových procesů. C. H. Beck.
Rosing, M., Scheer, A., & Scheel, H. (2015). The Complete Business Process Handbook: Body of Knowledge from Process Modeling to BPM. Elsevier.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Hodnocení z obhajoby práce
Velmi dobře
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Předseda komise přivítal studenta na obhajobě a státní zkoušce. Student představil své téma a stručný obsah obhajoby. Na úvod přednesl charakteristiku společnosti Herbona s.r.o., kde byla diplomová práce zpracovávána a uvedl současný problém, kdy se současným způsobem výroby nemůže uspokojit poptávku. Dále student představil cíl diplomové práce. Student přistoupil k procesní inovaci jako k projektu. Student identifikoval příčiny problému. V rámci své obhajoby student rovnou zodpověděl otázku oponenta. Poté se věnoval odstranění příčin problému nedostatečné výrobní kapacity. Na závěr student konstatoval, že cíl diplomové práce byl splněn. Předseda komise otevřel diskuzi. Komise položila otázku, jakým způsobem zjišťoval a měřil význam procesní inovace. Student otázku zodpověděl.