Bakalářská práce pojednává o mléku a mléčných výrobků jako součást výživy dětí mladšího školního věku. Práce se věnuje popisu a charakteristice mléčné stravy a výživy dětí. Součástí práce je i výzkumné šetření, které hodnotí pohled rodičů na mléčné produkty, jako součást výživy jejich dětí. Výsledky šetření vyhodnocují celkovou konzumaci produktů a jejich nejfrekventovanější zástupce.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis discusses milk and dairy products as part of the nutrition of younger school-age children. The thesis is devoted to the description and characteristics of the dairy diet and nutrition of children. The thesis also includes a research survey that assesses parents' views on dairy products as part of their children's diet. The results of the survey evaluate the overall consumption of products and their most frequent representatives.
Klíčová slova
Dětská výživa, mléko, mléčné výrobky, děti mladšího školního věku, zdravá strava, kvalita a složení mléčných výrobků.
Klíčová slova v angličtině
Child nutrition, milk, dairy products, young school-age children, healthy diet, quality and composition of dairy products.
Rozsah průvodní práce
66 s. (78 731 znaků bez mezr)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce pojednává o mléku a mléčných výrobků jako součást výživy dětí mladšího školního věku. Práce se věnuje popisu a charakteristice mléčné stravy a výživy dětí. Součástí práce je i výzkumné šetření, které hodnotí pohled rodičů na mléčné produkty, jako součást výživy jejich dětí. Výsledky šetření vyhodnocují celkovou konzumaci produktů a jejich nejfrekventovanější zástupce.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis discusses milk and dairy products as part of the nutrition of younger school-age children. The thesis is devoted to the description and characteristics of the dairy diet and nutrition of children. The thesis also includes a research survey that assesses parents' views on dairy products as part of their children's diet. The results of the survey evaluate the overall consumption of products and their most frequent representatives.
Klíčová slova
Dětská výživa, mléko, mléčné výrobky, děti mladšího školního věku, zdravá strava, kvalita a složení mléčných výrobků.
Klíčová slova v angličtině
Child nutrition, milk, dairy products, young school-age children, healthy diet, quality and composition of dairy products.
Zásady pro vypracování
1. Prostudování odborných informačních zdrojů a tvorba přehledové studie
2. Formulace cílů bakalářského úkolu
3. Vypracování teoretické části bakalářské práce
4. Tvorba záměru praktické části bakalářské práce
5. Realizace praktické části bakalářské práce
6. Ověřování dosažená stanovených cílů
Zásady pro vypracování
1. Prostudování odborných informačních zdrojů a tvorba přehledové studie
2. Formulace cílů bakalářského úkolu
3. Vypracování teoretické části bakalářské práce
4. Tvorba záměru praktické části bakalářské práce
5. Realizace praktické části bakalářské práce
6. Ověřování dosažená stanovených cílů
Seznam doporučené literatury
ČECHURA, Lukáš. Produkční funkce v živočišné výrobě. Ostrava: Key Publishing, 2010. ISBN 978-80-7418-090-3.
PRŮCHOVÁ, Jarmila. Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda. Hradec Králové: Svítání, 2007. ISBN 978-80-86198-43-9.
ZACH, Jaroslav a Jiří DANĚK. Mléko, mléčné výrobky a máslo. Praha: Vydavatelství obchodu, 1965. Knižnice zbožíznaleckých příruček.
KOHOUT, P., J. DOSTÁLOVÁ, P. SZITÁNYI, N. SZITÁNYI a L. RŮŽIČKOVÁ. Mléko - přítel nebo nepřítel: jak postupovat při nesnášenlivosti mléka. Stručné informace pro pacienty. Praha: Forsapi, 2016. ISBN 978-80-87250-31-0.
Seznam doporučené literatury
ČECHURA, Lukáš. Produkční funkce v živočišné výrobě. Ostrava: Key Publishing, 2010. ISBN 978-80-7418-090-3.
PRŮCHOVÁ, Jarmila. Pravda o mléce - jak ji potvrzuje věda. Hradec Králové: Svítání, 2007. ISBN 978-80-86198-43-9.
ZACH, Jaroslav a Jiří DANĚK. Mléko, mléčné výrobky a máslo. Praha: Vydavatelství obchodu, 1965. Knižnice zbožíznaleckých příruček.
KOHOUT, P., J. DOSTÁLOVÁ, P. SZITÁNYI, N. SZITÁNYI a L. RŮŽIČKOVÁ. Mléko - přítel nebo nepřítel: jak postupovat při nesnášenlivosti mléka. Stručné informace pro pacienty. Praha: Forsapi, 2016. ISBN 978-80-87250-31-0.