Bakalářská práce je zaměřena na organizační kulturu ve vybrané organizaci. Teoretická část popisuje význam, složky, jednotlivé typologie, metody diagnostiky a způsoby utváření organizační kultury. V praktické části je charakterizována vybraná organizace, její historie, nabízené produkty, vnější a vnitřní prostředí. Jsou zde stanoveny hlavní zásady žádoucí organizační kultury. V rámci této části je provedena analýza a zhodnocení aktuální podoby organizační kultury dané organizace. Údaje uváděné v praktické části jsou získány pomocí dotazníkového šetření. V závěrečné části jsou navržena opatření pro formování žádoucí organizační kultury.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on organizational culture in a selected organization. The theoretical part describes the meaning, levels, typologies, methods of diagnostics and creation of organizational culture. The practical part characterizes the selected organization, its history, products, external and internal environment. The main principles of the desired organizational culture are set out here. Within this part, an analysis and evaluation of the current form of organizational culture is performed. The data presented in the practical part are obtained by survey. In the final part, measures for the formation of the desired organizational culture are proposed.
Bakalářská práce je zaměřena na organizační kulturu ve vybrané organizaci. Teoretická část popisuje význam, složky, jednotlivé typologie, metody diagnostiky a způsoby utváření organizační kultury. V praktické části je charakterizována vybraná organizace, její historie, nabízené produkty, vnější a vnitřní prostředí. Jsou zde stanoveny hlavní zásady žádoucí organizační kultury. V rámci této části je provedena analýza a zhodnocení aktuální podoby organizační kultury dané organizace. Údaje uváděné v praktické části jsou získány pomocí dotazníkového šetření. V závěrečné části jsou navržena opatření pro formování žádoucí organizační kultury.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis is focused on organizational culture in a selected organization. The theoretical part describes the meaning, levels, typologies, methods of diagnostics and creation of organizational culture. The practical part characterizes the selected organization, its history, products, external and internal environment. The main principles of the desired organizational culture are set out here. Within this part, an analysis and evaluation of the current form of organizational culture is performed. The data presented in the practical part are obtained by survey. In the final part, measures for the formation of the desired organizational culture are proposed.
Analyzujte na základě studia odborné literatury význam, typy, možnosti poznávání a formování organizační kultury.
Charakterizujte podnik, popište podnikatelské prostředí, ve kterém podnik působí, analyzujte dosažené výsledky a hlavní cíle.
Stanovte hlavní zásady žádoucí organizační kultury.
Analyzujte a zhodnoťte aktuální podobu organizační kultury.
Navrhněte opatření pro formování žádoucí organizační kultury.
Zásady pro vypracování
Analyzujte na základě studia odborné literatury význam, typy, možnosti poznávání a formování organizační kultury.
Charakterizujte podnik, popište podnikatelské prostředí, ve kterém podnik působí, analyzujte dosažené výsledky a hlavní cíle.
Stanovte hlavní zásady žádoucí organizační kultury.
Analyzujte a zhodnoťte aktuální podobu organizační kultury.
Navrhněte opatření pro formování žádoucí organizační kultury.
Seznam doporučené literatury
Armstrong, M., & Taylor, S. (2015). Řízení lidských zdrojů: moderní pojetí a postupy. (13. vyd.).Praha, Česko: Grada Publishing.
Dědina, J., & Odcházel, J. (2007). Management a moderní organizování firmy. Praha, Česko: Grada Publishing.
Lukášová, R. (2010). Organizační kultura a její změna. Praha, Česko: Grada Publishing.
Müller, D., Bujna, T., Bloudek, J., & Kubátová, S. (2013). Kultura organizace je cestou ke strategii. Praha, Česko: Management Press.
Synek, M., & Kislingerová, E. (2015). Podniková ekonomika. (6. vyd.). Praha, Česko: C. H. Beck.
Seznam doporučené literatury
Armstrong, M., & Taylor, S. (2015). Řízení lidských zdrojů: moderní pojetí a postupy. (13. vyd.).Praha, Česko: Grada Publishing.
Dědina, J., & Odcházel, J. (2007). Management a moderní organizování firmy. Praha, Česko: Grada Publishing.
Lukášová, R. (2010). Organizační kultura a její změna. Praha, Česko: Grada Publishing.
Müller, D., Bujna, T., Bloudek, J., & Kubátová, S. (2013). Kultura organizace je cestou ke strategii. Praha, Česko: Management Press.
Synek, M., & Kislingerová, E. (2015). Podniková ekonomika. (6. vyd.). Praha, Česko: C. H. Beck.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Hodnocení z obhajoby práce
Dobře
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací. V úvodu své prezentace představil její strukturu, cíl a metodiku zpracování bakalářské práce. Student se zaměřil především na empirickou část práce, kde představil provedená dotazníková šetření. A poté byly představeny zjištěné výstupy, na které následovala navržená opatření, které student vypracoval v rámci práce. V závěru proběhla diskuse, kdy student odpovídal na otázky oponenta a vedoucího a doplňující otázky členů komise. Otázky byly zodpovězeny pouze částečně. A proto se komise přiklonila ke kvalifikačnímu stupni "dobře".