Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení dopadů pandemie koronaviru na vybrané odvětví s porovnáním mezi ostatními státy EU. Tuto práci jsem si vybral, z důvodu aktuálnosti tématu. Cílem této práce je určit sílu dopadů na vybrané odvětví v době koronavirové krize a porovnat jej s ostatními státy EU, to zahrnuje komparaci vládních opatřeních a následné zhodnocení. V práci jsou využity základní vědecké metody, tedy pozorování, syntéza, shluková analýza.
Anotace v angličtině
The subject of this bachelor thesis is to assess the impact of the coronavirus pandemic on selected sectors with a comparison between other EU countries. I chose this thesis because of the topicality of the topic. The aim of this thesis is to determine the amount of impact on the selected industry during the coronavirus crisis and compare it with other EU countries, this includes a comparison of government measures and subsequent evaluation. The basic scientific methods, i.e. observation, synthesis, cluster analysis, are used in this thesis.
Klíčová slova
Koronavirus; Covid - 19; krize; pohostinství a stravování, vládní opatření
Klíčová slova v angličtině
Coronavirus; Covid - 19; crisis; hospitality and catering, Government measures
Rozsah průvodní práce
53 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení dopadů pandemie koronaviru na vybrané odvětví s porovnáním mezi ostatními státy EU. Tuto práci jsem si vybral, z důvodu aktuálnosti tématu. Cílem této práce je určit sílu dopadů na vybrané odvětví v době koronavirové krize a porovnat jej s ostatními státy EU, to zahrnuje komparaci vládních opatřeních a následné zhodnocení. V práci jsou využity základní vědecké metody, tedy pozorování, syntéza, shluková analýza.
Anotace v angličtině
The subject of this bachelor thesis is to assess the impact of the coronavirus pandemic on selected sectors with a comparison between other EU countries. I chose this thesis because of the topicality of the topic. The aim of this thesis is to determine the amount of impact on the selected industry during the coronavirus crisis and compare it with other EU countries, this includes a comparison of government measures and subsequent evaluation. The basic scientific methods, i.e. observation, synthesis, cluster analysis, are used in this thesis.
Klíčová slova
Koronavirus; Covid - 19; krize; pohostinství a stravování, vládní opatření
Klíčová slova v angličtině
Coronavirus; Covid - 19; crisis; hospitality and catering, Government measures
Zásady pro vypracování
Popište postavení a vývoj výkonnosti vybraného odvětví v ČR od roku 2010 včetně mezinárodního srovnání.
Porovnejte vládní opatření na zmírnění dopadů pandemie COVID-19 ovlivňující vybrané odvětví v ČR a dalších zemích EU.
Zhodnoťte dopady pandemie COVID-19 na vybrané odvětví v ČR.
Proveďte komparaci vlivů pandemie COVID-19 na vybrané odvětví v jednotlivých zemích EU.
Formulujte závěr.
Zásady pro vypracování
Popište postavení a vývoj výkonnosti vybraného odvětví v ČR od roku 2010 včetně mezinárodního srovnání.
Porovnejte vládní opatření na zmírnění dopadů pandemie COVID-19 ovlivňující vybrané odvětví v ČR a dalších zemích EU.
Zhodnoťte dopady pandemie COVID-19 na vybrané odvětví v ČR.
Proveďte komparaci vlivů pandemie COVID-19 na vybrané odvětví v jednotlivých zemích EU.
Formulujte závěr.
Seznam doporučené literatury
-
Seznam doporučené literatury
-
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Hodnocení z obhajoby práce
Nevyhověl
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student v prezentaci uvedl cíl práce a představil strukturu práce. Následně se podrobněji zaměřil na postup zpracování praktické části práce a výsledky praktické části, které okomentoval. V závěru prezentace shrnul dopady pandemie na vybrané odvětví a porovnal zjištěné výsledky s výsledky vybrané vědecké studie.
Po ukončení prezentace předseda komise a další členové komise uvedli připomínky k přepracované verzi práce: nedostatečný teoretický základ práce včetně nedostatků v používání odborných termínů, nezohlednění připomínek uvedených při prvním termínu obhajoby, chyby v citacích a gramatické chyby. Předseda komise dále uvedl připomínky k formulaci hypotéz.
Členové komise uvedli svá doporučení k přepracování práce, tj. odstranění výše uvedených nedostatků a neuvádět subjektivní nepodložená tvrzení. Student by měl zapracovat všechny připomínky uvedené v posudcích vedoucí práce a oponenta a připomínky vyplývající z rozpravy v rámci obhajoby práce.