Předložená práce je zaměřena na stravovací služby v hotelovém zařízení, především jaký význam, úlohu a podíl v hotelu tyto služby zaujímají.
Bakalářská práce je rozdělena do šesti částí. První část zpracovává teoretická východiska práce. Druhá se zaměřuje na služby obecně, kde specifikuje jejich vlastnosti a klasifikaci. Třetí část charakterizuje a zároveň vymezuje stravovací služby samotné. Je popsán historický vývoj, legislativa i hygienické požadavky na stravovací služby. Čerpáno bylo především z české, ale i zahraniční odborné literatury. Čtvrtá část popisuje vybrané hotelové zařízení, nabízené ubytovací, stravovací i doplňkové služby. Nejdůležitější, a zároveň stěžejní částí práce jsou kapitoly pět a šest, které se věnují praktickému využití stravovacích služeb v hotelu. Vybraným subjektem je hotel Krakonoš*** v Mariánských Lázních. Na základě osobních pohovorů s jedním z jednatelů hotelu je analyzováno fungování a využití stravovacích služeb v hotelu a možnost následného rozšíření o gastronomické zážitky.
Anotace v angličtině
The project is aimed at the catering services in the hotel, particularly the importance, role and contribution in the hotel occupied by these services.
The thesis is divided into six parts. The first part presents the theoretical basis of the work. The second is aimed on services in general, which specifies their properties and classification. The third part describes and also defines its own catering service. It describes the historical development, legal and health requirements for food services. It was used Czech and foreign literature. The fourth section describes the selected hotel facilities offered by accommodation, catering and ancillary services. The most important part of this work are chapters five and six, which is dedicated to the practical use of catering services at the hotel. The chosen subject is the hotel Krakonoš *** in Mariánské Lázně. Based on personal interviews with one of the hotel's executives analyzed the operation and use of food services at the hotel and the posibility of subsequent extension of gastronomic experiences.
Klíčová slova
gastronomie, stravovací služby, pobytový balíček, menu
Klíčová slova v angličtině
catering services, gastronomy, residence package, menu
Rozsah průvodní práce
55 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Předložená práce je zaměřena na stravovací služby v hotelovém zařízení, především jaký význam, úlohu a podíl v hotelu tyto služby zaujímají.
Bakalářská práce je rozdělena do šesti částí. První část zpracovává teoretická východiska práce. Druhá se zaměřuje na služby obecně, kde specifikuje jejich vlastnosti a klasifikaci. Třetí část charakterizuje a zároveň vymezuje stravovací služby samotné. Je popsán historický vývoj, legislativa i hygienické požadavky na stravovací služby. Čerpáno bylo především z české, ale i zahraniční odborné literatury. Čtvrtá část popisuje vybrané hotelové zařízení, nabízené ubytovací, stravovací i doplňkové služby. Nejdůležitější, a zároveň stěžejní částí práce jsou kapitoly pět a šest, které se věnují praktickému využití stravovacích služeb v hotelu. Vybraným subjektem je hotel Krakonoš*** v Mariánských Lázních. Na základě osobních pohovorů s jedním z jednatelů hotelu je analyzováno fungování a využití stravovacích služeb v hotelu a možnost následného rozšíření o gastronomické zážitky.
Anotace v angličtině
The project is aimed at the catering services in the hotel, particularly the importance, role and contribution in the hotel occupied by these services.
The thesis is divided into six parts. The first part presents the theoretical basis of the work. The second is aimed on services in general, which specifies their properties and classification. The third part describes and also defines its own catering service. It describes the historical development, legal and health requirements for food services. It was used Czech and foreign literature. The fourth section describes the selected hotel facilities offered by accommodation, catering and ancillary services. The most important part of this work are chapters five and six, which is dedicated to the practical use of catering services at the hotel. The chosen subject is the hotel Krakonoš *** in Mariánské Lázně. Based on personal interviews with one of the hotel's executives analyzed the operation and use of food services at the hotel and the posibility of subsequent extension of gastronomic experiences.
Klíčová slova
gastronomie, stravovací služby, pobytový balíček, menu
Klíčová slova v angličtině
catering services, gastronomy, residence package, menu
Zásady pro vypracování
Zpracování teoretických východisek bakalářské práce.
Charakteristika stravovacích služeb, členění a jejich význam.
Popis vybraného hotelového zařízení.
Návrh opatření pro hotelové zařízení.
Zásady pro vypracování
Zpracování teoretických východisek bakalářské práce.
Charakteristika stravovacích služeb, členění a jejich význam.
Popis vybraného hotelového zařízení.
Návrh opatření pro hotelové zařízení.
Seznam doporučené literatury
ČERTÍK, M. Cestovní ruch - vývoj, organizace a řízení. Praha : Off, 2001, ISBN 80-238-6275-8
HORNER, S. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha : Grada Publishing, 2003, ISBN 80-247-0202-9
Seznam doporučené literatury
ČERTÍK, M. Cestovní ruch - vývoj, organizace a řízení. Praha : Off, 2001, ISBN 80-238-6275-8
HORNER, S. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha : Grada Publishing, 2003, ISBN 80-247-0202-9