Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá nápojovou gastronomií a zpracováním její multimediální učebnice. Je to první multimediální učebnice, která se tímto tématem zabývá. Rád bych v této práci poukázal na historii gastronomie, vznik a vývoj multimediální techniky a také této učebnice samotné. Cílem práce je věnovat učitelům středních hotelových škol do rukou zpracované materiály, které budou studenty bavit. Tímto stylem, včetně všech fotografií a videa, je učebnice zpracována. Je určena všem lidem, kteří mají chuť se dále vzdělávat ? ať to jsou studenti nebo pracovníci v pohostinství.
Annotation in English
Abstract
These thesis is focused on the topic of gastronomy of drinks and adaptation in multimedia textbook. It is the first textbook, which is occupied of this topic. I would like to show you the history of gastronomy, origin and development of multimedia technology and the development of multimedia textbook. The aim of the textbook is to give to colleagues of high gastronomy school
materials, which can students enjoy. This is the style of the textbook including photos and videos. It is determinated to all people, who would like to be more educated ? it is aimed for students, and waiters too.
Keywords
multimediální učebnice, gastronomie, nápoje
Keywords in English
multimedia textbook, gastronomy, education
Length of the covering note
5 + 34
Language
CZ
Annotation
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá nápojovou gastronomií a zpracováním její multimediální učebnice. Je to první multimediální učebnice, která se tímto tématem zabývá. Rád bych v této práci poukázal na historii gastronomie, vznik a vývoj multimediální techniky a také této učebnice samotné. Cílem práce je věnovat učitelům středních hotelových škol do rukou zpracované materiály, které budou studenty bavit. Tímto stylem, včetně všech fotografií a videa, je učebnice zpracována. Je určena všem lidem, kteří mají chuť se dále vzdělávat ? ať to jsou studenti nebo pracovníci v pohostinství.
Annotation in English
Abstract
These thesis is focused on the topic of gastronomy of drinks and adaptation in multimedia textbook. It is the first textbook, which is occupied of this topic. I would like to show you the history of gastronomy, origin and development of multimedia technology and the development of multimedia textbook. The aim of the textbook is to give to colleagues of high gastronomy school
materials, which can students enjoy. This is the style of the textbook including photos and videos. It is determinated to all people, who would like to be more educated ? it is aimed for students, and waiters too.
Keywords
multimediální učebnice, gastronomie, nápoje
Keywords in English
multimedia textbook, gastronomy, education
Research Plan
- současné trendy tvorby a možnosti multimediálních učebních pomůcek.
- návrh struktury a obsahu vybrané multimediální učebnice.
- vytvoření textových, grafických a multimediálních materiálů.
- realizace fyzické a elektronické formy učebnice.
- ověření vzniklé učebnice v praxi.
Research Plan
- současné trendy tvorby a možnosti multimediálních učebních pomůcek.
- návrh struktury a obsahu vybrané multimediální učebnice.
- vytvoření textových, grafických a multimediálních materiálů.
- realizace fyzické a elektronické formy učebnice.
- ověření vzniklé učebnice v praxi.
Recommended resources
KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika.
ČÁBALOVÁ, D. (CD) Pedagogika pro učitele.
KROTKÝ, J., KOCUR, P. Současné trendy v tvorbě multimediálních učebnic.
ROUBAL, P. Informatika a výpočetní technika pro střední školy
(praktická učebnice 1).
HAVELKA, J. Vytváříme WWW stránky.
SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001.
MIKŠOVIC, A. Bar-mixologie, management. ISBN 978-80-254-3983-8.
KROTKÝ, J. Interaktivní aktivity ve výukové prezentaci.
In Strategie technického vzdělávání v reflexi doby.
Ústí nad Labem: Ujep, 2009, s. 69. ISBN: 978-80-7414-126-3.
PRŮCHA, J. Teorie a analýzy edukačního média (učebnice).
Brno: Paido, 1998. ISBN 80-85931-49-4.
Recommended resources
KALHOUS, Z., OBST, O. a kol. Školní didaktika.
ČÁBALOVÁ, D. (CD) Pedagogika pro učitele.
KROTKÝ, J., KOCUR, P. Současné trendy v tvorbě multimediálních učebnic.
ROUBAL, P. Informatika a výpočetní technika pro střední školy
(praktická učebnice 1).
HAVELKA, J. Vytváříme WWW stránky.
SALAČ, G. Stolničení. Praha: Fortuna, 2001.
MIKŠOVIC, A. Bar-mixologie, management. ISBN 978-80-254-3983-8.
KROTKÝ, J. Interaktivní aktivity ve výukové prezentaci.
In Strategie technického vzdělávání v reflexi doby.
Ústí nad Labem: Ujep, 2009, s. 69. ISBN: 978-80-7414-126-3.
PRŮCHA, J. Teorie a analýzy edukačního média (učebnice).
Brno: Paido, 1998. ISBN 80-85931-49-4.