Tato práce se zabývá třemi oblastmi francouzského života- barvy, vůně a chutě. Je tvořena ze čtyř částí. Tři jsou teoretické, čtvrtá je praktická. Teoretická část je orientována na barvy impresionismu a francouzských zahrad.Pojednává také o vůních a historii parfumerie. A obsahuje popis franouzské kuchyně a kultury.
Praktická část obsahuje dva pedagogické listy, které jsou zaměřeny na barvy francouzské krajiny a francouzskou kuchyni.
Tato práce může být využita jako studijní materiál pro studenty a učitele.
Annotation in English
This work deals with three areas of French life- colors, smells and tastes.It´s divided into four parts. Three parties are theoretical, fourth is a practical part. The theoretical part is oriented on colors of Impressionism and French gardens. It also deals with smells and history of parfumery. Then she includes a description of French cuisine and culture.
Keywords
Provence,impresionismus v malbě, francouzské zahrady, parfém, levandule, regionální pokrmy, vinařské oblasti
Keywords in English
Provence, Impressionism in painting, French Garden,perfume,lavender,Regional dishes, wine regions
Length of the covering note
-
Language
CZ
Annotation
Tato práce se zabývá třemi oblastmi francouzského života- barvy, vůně a chutě. Je tvořena ze čtyř částí. Tři jsou teoretické, čtvrtá je praktická. Teoretická část je orientována na barvy impresionismu a francouzských zahrad.Pojednává také o vůních a historii parfumerie. A obsahuje popis franouzské kuchyně a kultury.
Praktická část obsahuje dva pedagogické listy, které jsou zaměřeny na barvy francouzské krajiny a francouzskou kuchyni.
Tato práce může být využita jako studijní materiál pro studenty a učitele.
Annotation in English
This work deals with three areas of French life- colors, smells and tastes.It´s divided into four parts. Three parties are theoretical, fourth is a practical part. The theoretical part is oriented on colors of Impressionism and French gardens. It also deals with smells and history of parfumery. Then she includes a description of French cuisine and culture.
Keywords
Provence,impresionismus v malbě, francouzské zahrady, parfém, levandule, regionální pokrmy, vinařské oblasti
Keywords in English
Provence, Impressionism in painting, French Garden,perfume,lavender,Regional dishes, wine regions
Research Plan
1.Úvod- Francie
2.Stať- Francie-kolébka parfémů
- vůně levandulových polí
- produkty francouzské kuchyně
- barvy Provence- impresionisté
3.Závěr- Na shledanou v Provence u skleničky dobrého vína!
Research Plan
1.Úvod- Francie
2.Stať- Francie-kolébka parfémů
- vůně levandulových polí
- produkty francouzské kuchyně
- barvy Provence- impresionisté
3.Závěr- Na shledanou v Provence u skleničky dobrého vína!
Recommended resources
Ryvola, Jiří. Barvy a vůně Provence, RADIX, spol.s.r.o. 2005. ISBN 80-86031-64-0
Dominé, André. Culinaria Francie, Slovart, 2008. ISBN 978-80-7391-108-9
Welton, Jude. Impresionismus, Z angl. orig. Eyewitness Art-The Impressionism prel. Stanislav, Kaclík. 1. vyd. - Bratislava : Perfekt, 1996. ISBN 13 78-80-8046-020-4
SCHEJBALOVÁ, Zdeňka. Francouzské dějiny a reálie pro zábavu a poučení. Brno : Masarykova univerzita v Brně, 2004. ISBN 80-210-3464-5.
Gastronomie francaise- histoire et géographie d´une passion. Paris, Fayard, 1991.ISBN: 9782213024066
Recommended resources
Ryvola, Jiří. Barvy a vůně Provence, RADIX, spol.s.r.o. 2005. ISBN 80-86031-64-0
Dominé, André. Culinaria Francie, Slovart, 2008. ISBN 978-80-7391-108-9
Welton, Jude. Impresionismus, Z angl. orig. Eyewitness Art-The Impressionism prel. Stanislav, Kaclík. 1. vyd. - Bratislava : Perfekt, 1996. ISBN 13 78-80-8046-020-4
SCHEJBALOVÁ, Zdeňka. Francouzské dějiny a reálie pro zábavu a poučení. Brno : Masarykova univerzita v Brně, 2004. ISBN 80-210-3464-5.
Gastronomie francaise- histoire et géographie d´une passion. Paris, Fayard, 1991.ISBN: 9782213024066