Tato bakalářská práce má za cíl představit víno obecně a pak detailněji pro oblast jižní Francie. Práce obsahuje glosář často se vyskytujících vinařských pojmů a je doplněna několika přílohami.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to present wine in general and then in detail for the south of France. The work includes a glossary of words frequently used in wine-making and is completed by several appendices.
Klíčová slova
víno, vinařství, vinice, vinná réva, degustace, Francie
Klíčová slova v angličtině
wine, wine-making, vineyard, grapevine, degustation, France
Rozsah průvodní práce
51 s.
Jazyk
FR
Anotace
Tato bakalářská práce má za cíl představit víno obecně a pak detailněji pro oblast jižní Francie. Práce obsahuje glosář často se vyskytujících vinařských pojmů a je doplněna několika přílohami.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor thesis is to present wine in general and then in detail for the south of France. The work includes a glossary of words frequently used in wine-making and is completed by several appendices.
Klíčová slova
víno, vinařství, vinice, vinná réva, degustace, Francie
Klíčová slova v angličtině
wine, wine-making, vineyard, grapevine, degustation, France
Zásady pro vypracování
Student je povinen průběžně pracovat na své BP a výsledky svého výzkumu konzultovat s vedoucím BP; v zimním semestru 2013 má být zahájena empirická práce a základní výzkum.
Posouzení předložené části DP školitelem práce vyžaduje 10 pracovních dnů.
Je doporučeno dokončit výzkum související s BP a stěžejní kapitoly do 28.2.2014.
Je doporučeno předložit finální verzi BP (nikoli vázanou/kroužkovou vazbu) vedoucímu práce do 3.4.2014.
Student zodpovídá za správnost pravopisu, vedoucí BP není povinen opravovat pravopisné chyby.
Časová posloupnost práce na BP (doporučeno):
1) termín odevzdání ?prvotního návrhu? BP školiteli do 28.11.2013
2) termín odevzdání elektronické/tištěné verze finální podoby BP vedoucímu práce do 3.4. 2014
3) termín odevzdání BP v pevné a dvou kroužkových vazbách na sekretariát KRO do 30.4. 2014
Zásady pro vypracování
Student je povinen průběžně pracovat na své BP a výsledky svého výzkumu konzultovat s vedoucím BP; v zimním semestru 2013 má být zahájena empirická práce a základní výzkum.
Posouzení předložené části DP školitelem práce vyžaduje 10 pracovních dnů.
Je doporučeno dokončit výzkum související s BP a stěžejní kapitoly do 28.2.2014.
Je doporučeno předložit finální verzi BP (nikoli vázanou/kroužkovou vazbu) vedoucímu práce do 3.4.2014.
Student zodpovídá za správnost pravopisu, vedoucí BP není povinen opravovat pravopisné chyby.
Časová posloupnost práce na BP (doporučeno):
1) termín odevzdání ?prvotního návrhu? BP školiteli do 28.11.2013
2) termín odevzdání elektronické/tištěné verze finální podoby BP vedoucímu práce do 3.4. 2014
3) termín odevzdání BP v pevné a dvou kroužkových vazbách na sekretariát KRO do 30.4. 2014
Seznam doporučené literatury
Ed McCarthy et Mary Ewing-Mulligan: Le vin pour les Nuls.
Stuart Walton: Ilustrovaná Encyklopedie Víno
Hugh Johnson, Jancis Robinson: Světový atlas vína
Pierre Casamayor: Le vin en 80 questions
Sylvie Girard-Lagorce: 100 legendárních vín
Hugh Johnson: Světová ročenka vín
Michel Dovaz: Les Grands Vins de France
André Dominé : Víno
Christina Fisher : Lexikon vín
František Kohout: O víně
Marc Lagrange: Le vin en f?tes : de Dionysos ? saint Vincent
Joseph Robert: Francouzská vína. Nepostradatelný průvodce víny a pěstitelskými oblastmi Francie.
Tom Stevenson: Nová encyklopedie vín: průvodce světem vína
Seznam doporučené literatury
Ed McCarthy et Mary Ewing-Mulligan: Le vin pour les Nuls.
Stuart Walton: Ilustrovaná Encyklopedie Víno
Hugh Johnson, Jancis Robinson: Světový atlas vína
Pierre Casamayor: Le vin en 80 questions
Sylvie Girard-Lagorce: 100 legendárních vín
Hugh Johnson: Světová ročenka vín
Michel Dovaz: Les Grands Vins de France
André Dominé : Víno
Christina Fisher : Lexikon vín
František Kohout: O víně
Marc Lagrange: Le vin en f?tes : de Dionysos ? saint Vincent
Joseph Robert: Francouzská vína. Nepostradatelný průvodce víny a pěstitelskými oblastmi Francie.
Tom Stevenson: Nová encyklopedie vín: průvodce světem vína