Práce se zabývá legislativou, která vymezuje ekologické zemědělství, kvalitou biopotravin a bioproduktů. Především se zaobírá používáním biopotravin a bioproduktů ve veřejném stravování.
Annotation in English
The work deals with the legislation, which defines organic agriculture, the quality of organic food and organic products. Mainly deals with the use of organic food and organic products in the public catering.
Keywords
Biopotraviny, Bioprodukty, Biofarmáři, Ekologické zemědělství, Restaurační zařízení, Školy, Školní jídelny
Práce se zabývá legislativou, která vymezuje ekologické zemědělství, kvalitou biopotravin a bioproduktů. Především se zaobírá používáním biopotravin a bioproduktů ve veřejném stravování.
Annotation in English
The work deals with the legislation, which defines organic agriculture, the quality of organic food and organic products. Mainly deals with the use of organic food and organic products in the public catering.
Keywords
Biopotraviny, Bioprodukty, Biofarmáři, Ekologické zemědělství, Restaurační zařízení, Školy, Školní jídelny
Zpracovat seznam odborné literatury na vybrané téma
Stanovit cíl kvalifikační práce
Zpracovat teoretickou a praktickou část práce dle požadavků FZS
Popsat metodiku praktické části
Vypracovat diskuzi a závěr kvalifikační práce
Dodržet formální úpravu kvalifikační práce dle požadavků FZS
Dodržet citační normu
Research Plan
Zpracovat seznam odborné literatury na vybrané téma
Stanovit cíl kvalifikační práce
Zpracovat teoretickou a praktickou část práce dle požadavků FZS
Popsat metodiku praktické části
Vypracovat diskuzi a závěr kvalifikační práce
Dodržet formální úpravu kvalifikační práce dle požadavků FZS
Dodržet citační normu
Recommended resources
EU. Nařízení rady (ES): O ekologické produkci a označování ekologických produktů a o zrušení nařízení (EHS) č. 2092/91. In: 28.6.2007, 834/2007.
FORŠT, Jaroslav. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2007, 191 s. ISBN 978-80-903997-0-9.
KOMPRDA, T. Některé aspekty srovnání jakosti biopotravin a běžných potravin. Výživa a potraviny. 2007, roč. 62, vol. 2, s. 52-54. ISSN 1211-846-X.
LE GUILLOU, Gwénaelle, SCHARPÉ, Alberik. Organic farming: guide to Community rules. Luxenbourg: Office for Official Publications of the European Communities, 2001.ISBN 92-894-0363-2.
ŠARAPATKA, Bořivoj,URBAN, Jiří a kolektiv. Ekologické zemědělství v praxi. Šumperk: PRO-BIO, 2006. ISBN 80-87080-00-9
VÁCLAVÍK, Tomáš. Český trh s biopotravinami 2009, Moravská Knínice: 2009. ISBN 978-80-254-2032-4
Recommended resources
EU. Nařízení rady (ES): O ekologické produkci a označování ekologických produktů a o zrušení nařízení (EHS) č. 2092/91. In: 28.6.2007, 834/2007.
FORŠT, Jaroslav. Kapesní biolexikon: průvodce biotrhem a trhem zdravé výživy. 1. vyd. Praha: IFP Publishing, 2007, 191 s. ISBN 978-80-903997-0-9.
KOMPRDA, T. Některé aspekty srovnání jakosti biopotravin a běžných potravin. Výživa a potraviny. 2007, roč. 62, vol. 2, s. 52-54. ISSN 1211-846-X.
LE GUILLOU, Gwénaelle, SCHARPÉ, Alberik. Organic farming: guide to Community rules. Luxenbourg: Office for Official Publications of the European Communities, 2001.ISBN 92-894-0363-2.
ŠARAPATKA, Bořivoj,URBAN, Jiří a kolektiv. Ekologické zemědělství v praxi. Šumperk: PRO-BIO, 2006. ISBN 80-87080-00-9
VÁCLAVÍK, Tomáš. Český trh s biopotravinami 2009, Moravská Knínice: 2009. ISBN 978-80-254-2032-4