Práce je zaměřena na vinařství ve Francii. V jednotlivých kapitolách práce je popsán vývoj francouzského vinařství od dávné historie až po současnost, dále jsou zde detailně popsány vinařské oblasti z hlediska geografické polohy, typů půd, podnebních podmínek či odrůd typických pro daný region. Poslední kapitola teoretické části se zabývá ekonomickou stránkou vinařského sektoru ve Francii, ale i v České Republice, a jsou zde zmíněny hlavně áktuální informace a číselné údaje týkající se vývozu, dovozu či objemu výroby. Součástí práce je také tematický slovník, kde jsou definovány i přeloženy jednotlivé vinařské výrazy.
Anotace v angličtině
The thesis is focused on viticulture in France. The individual chapters of the thesis describe the development of French viticulture from ancient history to the present, also detailed descriptions of the wine-growing regions in terms of geographic location, soil types, climate conditions or varieties typical for individual region. The last chapter of the theoretical part deals with the economic aspect of the viticultural sector in France as well as with the Czech Republic, and there are mentioned mainly the information and figures relating to export, import or volume of production. A part of the thesis is also a thematic dictionary, where individual viticultural expressions are defined and translated.
Klíčová slova
Francie, víno, vinařství, vinice, korovnice révová, ekonomika
Klíčová slova v angličtině
France, wine, viticulture, vineyard, Grape phylloxera, economy
Rozsah průvodní práce
54 s. ( 102 791 )
Jazyk
FR
Anotace
Práce je zaměřena na vinařství ve Francii. V jednotlivých kapitolách práce je popsán vývoj francouzského vinařství od dávné historie až po současnost, dále jsou zde detailně popsány vinařské oblasti z hlediska geografické polohy, typů půd, podnebních podmínek či odrůd typických pro daný region. Poslední kapitola teoretické části se zabývá ekonomickou stránkou vinařského sektoru ve Francii, ale i v České Republice, a jsou zde zmíněny hlavně áktuální informace a číselné údaje týkající se vývozu, dovozu či objemu výroby. Součástí práce je také tematický slovník, kde jsou definovány i přeloženy jednotlivé vinařské výrazy.
Anotace v angličtině
The thesis is focused on viticulture in France. The individual chapters of the thesis describe the development of French viticulture from ancient history to the present, also detailed descriptions of the wine-growing regions in terms of geographic location, soil types, climate conditions or varieties typical for individual region. The last chapter of the theoretical part deals with the economic aspect of the viticultural sector in France as well as with the Czech Republic, and there are mentioned mainly the information and figures relating to export, import or volume of production. A part of the thesis is also a thematic dictionary, where individual viticultural expressions are defined and translated.
Klíčová slova
Francie, víno, vinařství, vinice, korovnice révová, ekonomika
Klíčová slova v angličtině
France, wine, viticulture, vineyard, Grape phylloxera, economy
Zásady pro vypracování
Student je povinen průběžně pracovat na své BP a výsledky své práce konzultovat s vedoucím BP.
V zimním semestru by měl zpracovat strukturu BP a předložit vedoucímu práce podstatnou část textu.
Do 28.2. 2018 by měl být dokončen text stěžejních kapitol práce.
Do 31.3. 2018, ještě před svázáním práce, je nutné předložit vedoucímu práce celý text BP.
Do 28.4. 2018 student odevzdá BP na sekretariátu katedry v konzultačních hodinách.
Zásady pro vypracování
Student je povinen průběžně pracovat na své BP a výsledky své práce konzultovat s vedoucím BP.
V zimním semestru by měl zpracovat strukturu BP a předložit vedoucímu práce podstatnou část textu.
Do 28.2. 2018 by měl být dokončen text stěžejních kapitol práce.
Do 31.3. 2018, ještě před svázáním práce, je nutné předložit vedoucímu práce celý text BP.
Do 28.4. 2018 student odevzdá BP na sekretariátu katedry v konzultačních hodinách.
Seznam doporučené literatury
Jean Pierre Déroudille, Le Vin face a la mondialisation
Jean-François Gautier, La civilisation du vin
Jean-François Gautier, Histoire du vin
Alexis Lichine, Vins et Vignobles de France, guide pratique et touristique, Robert Laffont
Franck Dubourdieu, Les grands Bordeaux de 1945 a nos jours
František Kouhout, O víně
Seznam doporučené literatury
Jean Pierre Déroudille, Le Vin face a la mondialisation
Jean-François Gautier, La civilisation du vin
Jean-François Gautier, Histoire du vin
Alexis Lichine, Vins et Vignobles de France, guide pratique et touristique, Robert Laffont
Franck Dubourdieu, Les grands Bordeaux de 1945 a nos jours
František Kouhout, O víně