Diplomová práce se zabývá kvalitou potravin v České republice. Teoretická část práce obsahuje informace o kvalitě, obecných požadavcích na kvalitu a bezpečnosti potravin. V praktické části je uvedena problematika potravin na trhu v České republice. Je zde proveden kvantitativní výzkum formou dotazníku ke zjištění spotřebitelského vnímání kvality potravin. Závěr práce obsahuje navržené doporučení pro výrobce a prodejce, jak si udržet kvalitní výrobek na trhu.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with food quality in the Czech Republic. The theoretical part contains information on quality, general requirements for food quality and safety. The practical part presents the food issues on the market in the Czech Republic. Quantitative research is carried out in the form of a questionnaire to determine consumer perception of food quality. The conclusion of the paper contains suggestions for manufacturers and retailers to keep a quality product on the market.
Klíčová slova
kvalita, potraviny, bezpečnost potravin, značky kvality
Klíčová slova v angličtině
quality, food, food safety, quality marks
Rozsah průvodní práce
81 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Diplomová práce se zabývá kvalitou potravin v České republice. Teoretická část práce obsahuje informace o kvalitě, obecných požadavcích na kvalitu a bezpečnosti potravin. V praktické části je uvedena problematika potravin na trhu v České republice. Je zde proveden kvantitativní výzkum formou dotazníku ke zjištění spotřebitelského vnímání kvality potravin. Závěr práce obsahuje navržené doporučení pro výrobce a prodejce, jak si udržet kvalitní výrobek na trhu.
Anotace v angličtině
The diploma thesis deals with food quality in the Czech Republic. The theoretical part contains information on quality, general requirements for food quality and safety. The practical part presents the food issues on the market in the Czech Republic. Quantitative research is carried out in the form of a questionnaire to determine consumer perception of food quality. The conclusion of the paper contains suggestions for manufacturers and retailers to keep a quality product on the market.
Klíčová slova
kvalita, potraviny, bezpečnost potravin, značky kvality
Klíčová slova v angličtině
quality, food, food safety, quality marks
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretický úvod do problematiky kvality potravin v České republice.
Popište legislativní úpravu kvality potravin a ochrany spotřebitele v České republice.
Proveďte průzkum postojů zákazníků ke kvalitě potravin v České republice.
Formulujte závěr a návrhy práce.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretický úvod do problematiky kvality potravin v České republice.
Popište legislativní úpravu kvality potravin a ochrany spotřebitele v České republice.
Proveďte průzkum postojů zákazníků ke kvalitě potravin v České republice.
Formulujte závěr a návrhy práce.
Seznam doporučené literatury
BATEMAN, Ian et al. Economic valuation with stated preference techniques: a manual. Cheltenham: Edward Elgar, 2002. ISBN 9781843768524.
SUKOVÁ, Irena. Průvodce označováním potravin. 2. vyd. Praha: Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 2008. ISBN 80-7271-174-1.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010. ISBN 978-80-7261-210-9.
VEBER, Jaromír. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. 2., aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2007. Manažer. ISBN 978-80-247-1782-1.
Seznam doporučené literatury
BATEMAN, Ian et al. Economic valuation with stated preference techniques: a manual. Cheltenham: Edward Elgar, 2002. ISBN 9781843768524.
SUKOVÁ, Irena. Průvodce označováním potravin. 2. vyd. Praha: Ústav zemědělské ekonomiky a informací, 2008. ISBN 80-7271-174-1.
VEBER, Jaromír, Marie HŮLOVÁ a Alena PLÁŠKOVÁ. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce: legislativa, systémy, metody, praxe. 2., aktualiz. vyd. Praha: Management Press, 2010. ISBN 978-80-7261-210-9.
VEBER, Jaromír. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele. 2., aktualiz. vyd. Praha: Grada, 2007. Manažer. ISBN 978-80-247-1782-1.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Hodnocení z obhajoby práce
Dobře
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Viz posudky vedoucího a oponenta BP a sken průběhu obhajoby.